• Vragen?

  • Mail: info@capvea.nl

Schermafbeelding 2020-05-29 om 13.27.12.png

CAP’VEA het bedrijf

CAP’VEA Nederland is exclusief importeur en distributeur van CAP’VEA producten voor Nederland en Duitsland. Wij hebben daarmee ook het gebruiksrecht van de naam CAP’VEA voor de Nederlandse en Duitse markt verworven. De producten komen uit Frankrijk waar deze worden gemaakt en verkocht door CAP’VEA SAS.

CAP’VEA Nederland verkoopt haar producten zelf via deze website, maar nodigt ook graag wederverkopers uit om CAP’VEA producten in haar assortiment op te nemen. Hiervoor kunt u met ons contact opnemen via info@capvea.nl

Eigenaar van CAP’VEA Nederland, Marcel de Graaf, is al meerdere jaren ondernemer met “een duurzaam hart” in de installatiebranche. Met zijn andere bedrijf HR Premium Parts levert hij gereviseerde onderdelen voor verwarming, ventilatie en solarsystemen.

Eind 2019 zag hij een bericht op Installatie.nl van installatie journalist Eddy Buiting over de CAP’VEA producten en ondernam direct actie. Binnen het uur na het lezen van het bericht was het contact met Frankrijk gelegd en was er al een principe afspraak over het in Nederland mogen verkopen van de latex beschermingskapjes. Na een kennismakingsbezoek in Frankrijk en wat marktonderzoek werd het contract ondertekend waarmee CAP’VEA Nederland een feit werd.

CAP’VEA de producten

De gepatenteerde flexibele latex kapjes zijn bedoeld als bescherming voor de uiteinden en de binnenkant van allerlei soorten buizen, leidingen en kabels. We richten ons vooral op de sectoren kabels, bouw en installatie.

In die sectoren worden buizen en leidingen vaak standaard geleverd met een kapje om de pijpen en buizen te beschermen tegen vuil. Maar eenmaal in de verwerking liggen cv-, drinkwater en afvoerleidingen vaak open en bloot. Bijvoorbeeld wanneer een installatie later wordt afgemonteerd. Dit resulteert vroeg of laat nogal eens in problemen, zoals verstoppingen, na de oplevering.

De flexibele latex-kapjes zijn in tegenstelling tot de bekende starre speciedeksels veel makkelijker toepasbaar, omdat het materiaal en de vorm van de buizen en leidingen nauwelijks uitmaakt. De kapjes kunnen zowel worden gebruikt op conische of bolvormige leidingen, over de mof van een leiding of op een schroefdraad. De CAP’VEA kapjes blijven door de prettige hechtingseigenschappen van het latex ook beter zitten op de leidingen en buizen. Bovendien blijft het uiteinde van de leiding schoon nadat het kapje verwijderd is. Er kan dus direct worden doorgewerkt en er hoeven geen lijmresten van ducttape of cement- of stucresten te worden verwijderd. Daarnaast kan het latex ook goed tegen een stootje, waardoor het uiteinde van een buis of leiding goed wordt beschermd.

Voor de kabelindustrie geldt dat vaak gebruik wordt gemaakt van krimpkappen. Deze moeten echter worden verhit om goed sluitend om het uiteinde van een kabel te passen en deze vuil- en waterdicht af te sluiten. Het proces is bewerkelijk en regelmatig sluiten de krimkappen niet 100% af. De latex kappen bieden hier een uitkomst, omdat deze eenvoudig op het einde van de kabel aan te brengen zijn en zich door de elastische eigenschap vormen naar de vorm van de kabel, ook als deze niet 100% rond is.

De flexibele latex kapjes zijn goed herbruikbaar en beschikbaar in diameters van 5 tot en met 180 mm waarmee een buisdiameter tot 220 mm afgedekt kan worden.

En ‘last but not least’ is een heel belangrijk aspect dat de producten zijn gemaakt van natuurlijk latex. Het is dus een natuurproduct dat biologisch afbreekbaar is. Er hoeven dus geen (single use) plastic kapjes meer te worden gebruikt. Zeker met het oog op de steeds strengere wetgeving rondom het gebruik van plastic producten verwachten wij dat veel van de huidige plastic dopjes en kapjes vervangen moeten gaan worden door een product dat niet op oliebasis is gemaakt. Zowel in Nederland als Europees is begin 2020 een Plastic Pact gelanceerd waarmee overheden en bedrijven zich committeren om aanmerkelijk minder plastic te gaan gebruiken dan wel het beter te gaan verwerken. Verminderen van gebruik is vooral makkelijk als er een alternatief is. En dat bieden wij nu.